تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی چیست؟
یکی از مسائل مهم در تحلیل تکنیکال بازارهای مختلف، شناخت درست از مفهوم نمودارها محسوب میشود. هر یک از نمودارها قابلیتهای متفاوتی در نمایش تغییرات دارند. بنابراین، برای استفاده از آنها در تعیین استراتژی باید در ابتدا به خوبی با آنها آشنا شوید.
در ادامه برای اینکه بدانید تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی چیست با آکادمی روشنی همراه باشید.
فهرست مطالب
مفهوم نمودار لگاریتمی
نمودار لگاریتمی در تحلیل تکنیکال به آن نموداری گفته میشود که در آن فواصل قیمتی باهم تفاوت دارند و مشابه نیستند.
در این نمودار قیمتها بر حسب درصد روی نمودار نمایش داده میشود. این نمودار تقاوتهای قیمتی را بهصورت نسبی نمایش میدهد.
مفهوم نمودار حسابی
در نمودار حسابی، فواصل بین قیمتهای یک ارز در طول زمان یکسان است و بر حسب آخرین قیمت معاملهشده تعیین میشوند. اغلب نرمافزارهای تحلیل بهصورت پیشفرض این نمودار را برای بررسی قیمت ارزها به شما نمایش میدهند.
همچنین در صرافیهای مختلف مثل صرافی بینگ ایکس هم از این نمودار پشتیبانی می کنند. برای کار با این صرافی میتوانید به آموزش صرافی بینگ ایکس مراجعه کنید.
تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی چیست؟
در همه نمودارها دو محور قابل مشاهده است. بهطور کلی، محورهای افقی زمان و محورهای عمودی قیمت را نشان میدهند. بنابراین، محور مربوط به زمان که همان محور افقی محسوب میشود، در تمام نمودارها یکسان خواهد بود اما محور عمودی متفاوت است.
دلیل این امر را میتوان در نمایش اطلاعات متفاوت قیمتی در نمودارهای مختلف جستجو کرد. یعنی هر یک از نمودارها اطلاعات خاصی از قیمت یک ارز به شما ارائه میدهند.
باتوجه به تعریف ارائه شده درباره هریک از این نمودارها، تشخیص اینکه تفاوت نمودار لگاریتمی و حسابی چیست، کار سختی نخواهد بود. نمودار حسابی فواصل قیمتی یکسانی دارد اما نمودار لگاریتمی در نمایش این اطلاعات متفاوت عمل میکند.
در واقع تنها تفاوت این دو نمودار در نوع نمایش قیمت است و از این نظر باعث ایجاد تفاوت در نوع کاربرد برای تحلیل بازارهای دیجیتال میشوند.
شما میتوانید در وبسایت TradingView به تمامی نمودارهای حسابی و لگاریتمی ارزها و سهام مختلف دسترسی داشته باشید.
کاربرد نمودار لگاریتمی و حسابی در تحلیل معاملات ارزی
کاربرد نمودار لگاریتمی و حسابی در تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال معطوف به ارائه اطلاعات مهمی میشود که در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
مشاهده مسیر و روند قیمت ارز
همانطور که گفته شد، نمودار لگاریتمی میتواند نشان دهنده روند قیمت بازار ارز دیجیتال در طی زمانهای مختلف باشد.
تعیین سطوح پشتیبانی و مقاومت
نمودار لگاریتمی در شناسایی سطوح پشتیبانی (حداقل قیمتی که شاخص به آن میرسد و از آن بازدهی مثبت ایجاد میکند) و سطوح مقاومت (حداکثر قیمتی که شاخص به آن میرسد و از آن بازدهی منفی شکل میگیرد) نقش مهمی ایفا میکند.
این سطوح به عنوان نقاط مهم برای تصمیمگیری در مورد ورود یا خروج از بازار مورد استفاده قرار گیرند.
شناسایی اشکال مختلف الگوهای قیمتی
در چارتهای لگاریتمی الگوهای قیمتی مختلف مانند الگوهای هارمونیک و غیره به وضوح قابل تشخیص هستند. شناسایی این الگوها میتواند به شما در روند پیشبینی قیمت ارز مورد نظر در آینده کمک کند.
در چارت حسابی اما این الگوها به صورت خطی به نمایش در میآیند.
تعیین حجم معاملات
چارت لگاریتمی مبتنی بر اطلاعاتی در مورد حجم معاملات بازار ارز دیجیتال است. با تحلیل حجم معاملات در ارتباط با تغییرات قیمت، قادر خواهید بود، الگوها و سیگنالهای مرتبط با حجم را از دیگر انواع آن تشخیص دهید.
چارت حسابی تغییرات حجم معاملات را در یک بازه زمانی مشخص نشان میدهد.
شناخت و پیشبینی نقاط عطف بازار
یکی دیگر از کاربردهای نمودار لگاریتمی و حسابی این است که به شما کمک کند تا نقاط عطف مهمی را در بازار ارز دیجیتال وجود دارند، بشناسید.
این نقاط میتواند شامل: تغییرات ناگهانی قیمت، تشکیل الگوهای معکوس و سایر موضوعات باشند. همچنین میتواند در تعیین استراتژی ورود و خروج به بازار، نقش موثری ایفا کنند.
تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی برحسب تفسیر الگوها
تفاوت نمودارهای لگاریتمی و حسابی در تفسیر الگوها به دلیل مقیاس محورها و شکل آنها صورت میگیرد. در ادامه تفاوتهای مهم را توضیح دادهایم.
تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی: کاربرد نمودار در تفسیر الگوهای خطی
در نمودار حسابی، الگوهای خطی به صورت خطوط راست مشخص میشوند. اگر دو متغیر به صورت خطی و به یکنواختی تغییر کنند، در نمودار حسابی خط مستقیمی به دست میآید. این الگوها به سادگی قابل تشخیص هستند و تغییرات کوچک و بزرگ در دادهها را نمایش میدهند.
در نمودار لگاریتمی، الگوهای خطی به صورت منحنیهای خطی ظاهر میشوند. به عبارت دیگر، رابطه خطی در نمودار لگاریتمی به صورت یک خط مستقیم نمایان نمیشود. این نمودار بیشتر به تغییرات نسبی بین دادهها توجه میکند تا تغییرات مطلق. اگر دادهها روند خطی داشته باشند، در نمودار لگاریتمی یک خم منحنی خطی خواهید داشت.
تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی: کاربرد در نوع تفسیر الگوهای غیرخطی
در نمودار حسابی، الگوهای غیرخطی به صورت غیرمنظم و غیرخطی مشخص میشوند. اگر دادهها روند رشد نمایی یا پرشی داشته باشند، در نمودار حسابی شیب خطوط تغییر میکند و الگوهای غیرخطی واضح مشاهده میشوند.
با این وجود، ممکن است، نمودار حسابی برای تشخیص الگوهای غیر خطی به صورت دقیق کافی نباشد.
در نمودار لگاریتمی، الگوهای غیرخطی به صورت خطوط مستقیم مشخص میشوند. این الگوها به صورت یک خط تقریباً مستقیم در نمودار لگاریتمی ظاهر میشوند.
اگر دادهها روند رشد نمایی یا پرشی داشته باشند، در نمودار لگاریتمی یک خط تقریباً مستقیم و به سمت بالا یا به سمت پایین خواهیم داشت.
در نتیجه میتوان گفت، نمودار حسابی بیشتر برای تشخیص الگوهای خطی و مستقیم مناسب بوده در حالی که نمودار لگاریتمی برای تشخیص الگوهای غیرخطی و نمایی یا پرشی بیشتر به کار میرود.
تحلیلگران حرفهای سعی میکنند تا با استفاده از این روشها، سیگنالهایی به شما ارائه بدهند که درصد موفقیت بالایی دارند.
یکی از فعالترین کانالها در ارائه این سیگنالها، کانال سیگنال فیوچرز ارز دیجیتال به شمار میرود.
تبدیل چارت حسابی به لگاریتمی
همانطور که گفته شد، اغلب سایتها، برنامهها و صرافیها نمودار قیمتی را بهصورت حسابی نمایش میدهند. برای اینکه بتوانید نمودار لگاریتمی یک بازار را هم مشاهده کنید، تنها کاری که باید انجام دهید، فعال کردن گزینه Log در زیر نمودار است.
پایان بندی
در این مقاله سعی کردهایم تا با استفاده از شاخصهایی، به شما نشان دهیم که تفاوت نمودار لگاریتمی با حسابی چیست. اطلاع از این مسئله به شما کمک میکند تا در روند تحلیل خود از روشهای مفید و درست بهره ببرید.
با اینحال، اگر در این زمینه سوال یا مشکلی دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید تا در اولین فرصت پاسخگوی آن باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید