۷ اشتباه اینستاگرامی که انجام می دهید بدون اینکه بدانید!
اینستاگرام زندگی بسیاری از افراد جامعه را تغییر داده است. امروز خیلی از افراد در اینستاگرام فعال هستند به طوری که این تاثیر نحوه تعامل در فضای کسب و کار را نیز تغییر داده است.
همه ما صفحات اینستاگرامی کسب و کارهای مختلفی را دیده ایم. اما همه آن ها خوب نیستند و فقط چند برند هستند که پست های دوست داشتنی منتشر می کنند.
بسیاری از شما حتما ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته را برای صفحه اینستاگرام صفحه کسب و کارتان وقت صرف کرده اید. پست های خیلی خوبی هم تهیه کرده اید و تمام هشتگ های مورد نیاز را هم نوشته اید. اما مثل اینکه هنوز کافی نیست. آیا وقت آن نرسیده است که بگوییم یک جای کار را اشتباه انجام داده ایم؟
در این مطلب ۷ اشتباهی را که انجام می دهید بدون اینکه متوجه شوید را همراه با راه حل آن به شما ارائه می دهیم.
اشتباه ۱: استفاده از همه هشتگ ها
تا چند سال پیش اینستاگرام اجازه می داد تا هر تعداد هشتگ که دوست داشتید در هر پست استفاده کنید و بعد از پست کردن هم باز به آن برگردید و تغییرشان دهید و یا در کامنت ها نیز هشتگ های پست را قرار دهید.
اما تغییراتی که در این مدت اینستاگرام اعمال کرده است موجب شده که حداکثر ۳۰ هشتگ را بتوانید در هر پست قرار دهید. تغییری که می توانید از ان استفاده کنید اما به آن نیازی ندارید.
با اینکه استفاده از هشتگ ها راه بسیار خوبی برای دیده شدن در اینستاگرام است اما خود اینستاگرام هم به تازگی اعلام کرده است که نباید روی هشتگ ها تمرکز کنید بلکه باید روی اهداف کسب و کار و محتوای عالی متمرکز شوید. در واقع امروز اینستاگرام به محتوای عالی امتیاز می دهد.
استفاده از همه ۳۰ هشتگ برای هر پست لزوما کار درستی نیست و شما به صفحه explore نمی برد و فالوور (دنبال کننده) و لایک بیشتری برای شما به ارمغان نمی آورد. بلکه خسارتی که به بار می آورد بیش از هزینه آن است که از دیده شدن خیلی زیاد ناشی می شود.
اگر شما همواره از یک سری هشتگ یکسان استفاده کنید (برخی از ادمین ها یک لیست هشتگ دارند و در هر پست آن را کپی می کنند.) الگوریتم اینستاگرام پست های شما را به عنوان اسپم (هرزنامه) تشخیص می دهد و اکانت شما را shadowban می کند.
همچنین اگر شما از هشتگ هایی استفاده می کنید که خیلی عمومی هستند و هیچ ارتباط مستقیمی با تصویر شما ندارند باز هم هیچ کس به شما توجه نمی کند.
راه حل ساده: از یک هشتگ خاص همیشه و همیشه استفاده نکنید. گاهی آن را تغییر دهید. از هشتگ های عمومی استفاده کنید و به جای آن از هشتگ های خاص و طولانی استفاده کنید. از ۴ یا ۵ هشتگ کاملا مرتبط با تصویرتان استفاده کنید.
اشتباه ۲: از ربات استفاده می کنید.
وقتی اوضاع سخت می شود اولین راه حلی که به ذهن می رسد این است که سیستم را گول بزنیم!
هرچه اینستاگرام بیشتر در مردم نفوذ می کند، رشد کردن در آن سخت تر و سخت تر می شود. درست مثل فیسبوک. در واقع آن ها دوست دارند تا افراد پول واقعی خود را در این پلتفرم ها برای تبلیغات خرج کنند. بالاخره این هم راه درآمد آن هاست.
اگر سطحی به داستان نگاه کنیم ربات ها برای تازه کارها بسیار مفید هستند. در واقع این ربات ها خیلی هم ارزان اند. با ماهی ۵۰ هزار تومان هم می شود یک ربات خیلی خوب خرید و سیل فالوورها را به صفحه تازه خود ببریم. یک شبه از هیچ به همه چی برسیم.
اما آیا واقعا این اتفاق می افتد؟
بله. حقیقت این است که می شود فالوور و لایک فیک خرید و مشارکت غیرواقعی برای صفحه مان بسازیم. اما اگر با خودتان رو راست باشید می بینید که شما فقط اعداد را در اختیار دارید و نمی توانید این اعداد را تبدیل کنید.
این داستان را تصور کنید: در هر سازمان اقتصادی که می خواهید تصور کنید بر خلاف قانون بتوانید به سرعت پول تولید کنید. در ابتدا ممکن است پول زیادی داشته باشید، اما این چیزی است که در واقع باعث تورم ارز می شود. لایک، فالوور و مشارکت تقلبی افزایش نمی یابد بلکه ارزش آن را کاهش می دهد. و ظرفیت خرید مخاطبان هدف خود را از دست می دهید.
این پیروزی ارزان است که در پایان باعث آسیب بیشتر می شود.
تعداد فالوور یک متریک غرور است. چیزی واقعا به آن نیاز دارید مشارکت واقعی افراد علاقه مند است، بازاریابی دهان به دهان و توجه عالی به محصول. چطور این را به دست می آورید؟ با همان تعامل خوب قدیمی. برای اینکه در اینستاگرام توجه ها را جلب کنید باید ابتدا به آن توجه کنید. این تنها راه رشد طبیعی و قانونی اکانت شماست.
راه حل ساده: ربات ها را فراموش کنید. فکر کنید اصلا وجود نداشتند. تصور کنید که ربات ها خطرناک ترین و بدترین دوست شماست، به دست خاطرات بسپاریدش و دیگر به او نگاه نکنید.
اشتباه ۳: شما خسته کننده هستید.
متاسفم که اینطوری میگم اما آخرین باری که در اینستاگرام ریسک کردید کی بود؟ کی یک پست خیلی عجیب گذاشتید؟ کی یک صحبت خنده دار و باحال کردید؟ آیا خوش موقع بود؟ یا شاید هشتگ خودتان را درست کرده اید؟
اگر شما در اینستاگرام چیزی برای نشان دادن یا گفتن از خودتان نداشته باشید، هیچ کس به شما هیچ اهمیتی نمی دهد.
یک عکس ارزشمند در اینستاگرام باید احساسات افراد را قلقلک دهد. یک کپشن (توضیحی که در زیر عکس می نویسیم) ارزشمند باید افراد را برای واکنش نشان دادن تحریک کند. ترکیب این دو مورد یک پست ارزشمند در اینستاگرام را می سازد.
آیا درست کردن یک ویدیو اسلایدشو از عکس ها و اضافه کردن یک دعوت به اقدام جالب و کوتاه در پایین آن یک ایده انقلابی است؟ خیر.
چون در اینستاگرام نیازی نیست چرخ را برای خلاقیت دوباره اختراع کنید. شما فقط باید کمی خلاق تر از بقیه باشید.
راه حل ساده: خارج از چارچوب ها فکر کنید. درباره خلاقیت تحقیق کنید. به روش های تولید محتوای رقبایتان نگاه کنید و فکر کنید چگونه می توانید خسته کننده را به جذاب تبدیل کنید.
اشتباه ۴: اینفلوئنسر درست را انتخاب نمی کنید.
شما درباره بازاریابی تاثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ) شنیده اید و تصمیم گرفتید آن را امتحان کنید. این کار را انجام می دهید و هیچ نتیجه ای به دست نمی آورید. نه فالوور جدیدی، نه بازگشتی، نه فروشی.
به نظرتان این داستان آشناست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ چالش برانگیز است. اینطور نیست که کار نکند. اتفاقا کار می کند. اما باید واقعا آن را درست انجام دهید.
بسیاری از مردم تصور می کنند که در بازاریابی تاثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ)، تمام کار بر عهده اینفلوئنسر است. در پایان شما کالا یا پیشنهادتان را به صورت رایگان ارسال می کنید و آیا با این وضعیت انتظار بازگشت سرمایه دارید؟
اما اگر شما هیچ بازگشت سرمایه ای را از کار کردن با اینفلوئنسرها ندیده اید احتمالا به خاطر این است که ایفلوئنسرهای اشتباهی را انتخاب کرده اید. در واقع شما اینفلوئنسرهایی را انتخاب کرده اید که اصلا اینفلوئنسر نبوده اند.
اشتباه شماره ۲ را یادتان هست؟ که بیشتر مردم هم در دام آن گرفتار می شوند؟ در حال حاضر خریدن لایک و فالوور خیلی آسان شده است در نتیجه گول زدن برندها هم راحت تر شده!
وقتی اینفلوئنسری را برای کارتان انتخاب می کنید باید مطمئن شوید که قلابی نیست.
تنها راهی که می توانید مطمئن شوید که اکانت اینفلوئنسر مورد نظر فیک نیست، این است که کامنت هایش را بخوانید و ببینید آیا واقعا واکنش های معنی دار و درستی می بینید؟
مثال می زنم: کامنت هایی مثل “عالی بود”، “لایک”، “مرسی”، “مطالب خوبی داری”، “به پیج منم حتما سر بزنید” و… که خود اینفلوئنسر هم به آن ها هیچ واکنشی نشان نداده است، فیک هستند.
همچنین کامنت هایی که درباره خود تصویر هستند و اینفلوئنسر هم به آن ها پاسخ می دهد و واکنشات واقعی در کامنت ها و پاسخ ها دیده می شود، نشان می دهند واقعا خبری هست!
پس یادتان باشد: مشارکت واقعی، ارتباطی که اینفلوئنسر با فالوورهایش دارد و اعتماد سه فاکتوری هستند که نقش مهمی را در تصمیم گیری شما در انتخاب اینفلوئنسر بازی می کنند. نه اعداد.
راه حل ساده: هر گردی گردو نیست. به راحتی با اعداد گول نخورید. عمیقا فعالیت های اینفلوئنسر را زیر نظر بگیرید و ببینید آیا تقلب می کند یا نه و سپس پول خود را به او بدهید.
اشتباه ۵: تمرکز بر KPI های اشتباه
از آنجایی که این مورد مستقیما به اشتباه قبلی ارتباط دارد مقدمه چینی نمی کنم.
من همه روزه با برندهای زیادی در زمینه دیجیتال مارکتینگ کار می کنم و تقریبا هر روز از مشتریانم می شنوم که از تعداد فالوورهایشان عصبانی اند و اعتراض می کنند. “چطور می توانیم فالوور بیشتری داشته باشیم؟” “از کجا باید فالوور بیشتری جذب کنیم؟” “چرا برند ایکس آن تعداد فالوور دارد و ما نه؟”
خوشبختانه شما هم با من هم عقیده اید که این اعداد نیستند که مهم اند بلکه این کیفیت تعاملات است که اهمیت دارد و باید بر آن تمرکز کنیم. همانطور که این متن را مطالعه می کنید اینستاگرام پیچیده تر و زمانبر تر می شود و این کیفیت تعاملات است که به مهم ترین شاخص عملکرد کلیدی یا KPI تبدیل می شود.
راه حل ساده: وسواس به خرج دادن درباره اعداد را کنار بگذارید و بر ساخت روابط واقعی با فالوورهایتان تمرکز کنید. مشارکت اهمیت دارد، نه تعداد فالوورها.
اشتباه ۶: داشتن استراتژی های بیش از حد
به عنوان یک برند کوچک (و در اکثر موارد یک برند یک نفره)، تلاش برای انجام همه چیز به معنی انجام ندادن است.
گسترش خیلی زیاد خودتان تله ایست که به راحتی در آن گرفتار می شوید. شما باید یک استراتژی واحد داشته باشید و به آن بچسبید.
اگر هدف شما افزایش تعداد فالوورهایتان است روی رشد تعداد فالوورهایتان تمرکز کنید و استراتژی تان را حول آن بسازید.
اگر هدفتان هدایت ترافیک از اینستاگرام به فروشگاهتان است پس روی همان تمرکز کنید.
اگر هدفتان آگاهی از برند است طبق همان استراتژی پیش بروید.
ولی استراتژی های زیادی را همزمان استفاده نکنید. یکی را انتخاب کنید، توسعه دهید، پیاده سازی کنید، بر آن نظارت کنید، آن را تنظیم کنید و اگر دیدید نتیجه ای نمی دهد تغییرش دهید.
راه حل ساده: بدون داشتن اهداف مشخص و دانستن اینکه چکار می کنید وارد بازاریابی با اینستاگرام نشوید. اول یک استراتژی برای اینستاگرام بسازید.
اشتباه ۷: شما فقط روی اینستاگرام تمرکز کرده اید.
بدون شک اینستاگرام خیلی بزرگ است. اما برند شما می بایست بزرگتر از آن باشد.
اینستاگرام فقط بخشی از تجربه کامل مشتری است که شما برایش فراهم کرده اید. تمام پلتفرم های شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، فیسبوک، توئیتر و… نیز می بایست یک تجربه متفاوت را به مشتری تان ارائه دهند و در عین حال همه شان از یک بینش یکپارچه پیروی کنند.
وقتی منظور پاراگراف قبل را فهمیدید، می توانید یک زاویه کاملا منحصر به فرد برای اینستاگرامتان داشته باشید. نه فقط محتوای مشابه برای تمامی پلتفرم هایتان. (که خسته کننده هم هست.)
همین! این ها ۷ اشتباه واضح در اینستاگرام بودند که بسیاری از کسب و کارها بدون اینکه بدانند انجام می دهند. البته که این اشتباهات بیشتر از اینهاست وای اینها رایج ترین مشکلاتی بودند که خواندید.
به ما بگویید: آیا تا به حال مرتکب هر یک از این اشتباهات شده اید؟ آیا نکته دیگری هم وجود دارد که بخواهید به این لیست اضافه کنید؟ یک کامنت برای ما بگذارید.
درباره مصطفی روشنی
عاشق ارتباطات جدیدم و از اینکه شما هم داستانتونو با من به اشتراک بذارید خوشحال میشم.
نوشته های بیشتر از مصطفی روشنی
دیدگاهتان را بنویسید