منظور از ناحیه پتانسیل بازگشتی چیست؟
یکی از عوامل مهم در سوددهی از طریق خرید و فروش ارزهای دیجیتال، توانایی تحلیل نمودار، محسوب میشود. در نمودار ارزها، نواحی مختلفی دیده میشوند که هر کدام معنای خاص خود را دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی ناحیه پتانسیل بازگشتی، بپردازیم. اگر میخواهید از مفهوم و نحوه شناخت آن آگاه شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ناحیه پتانسیل بازگشتی به چه معناست؟
در تحلیل ارزهای دیجیتال، مفاهیم زیادی وجود دارند که یکی از آنها، پتانسیل بازگشتی یا Prz، به شمار میرود. وقتی صحبت از ناحیه پتانسیل بازگشتی به میان میآید، منظور اصلی نقطهای در نمودار ارزهای مختلف است که با قرار گرفتن در آن، امکان برعکس شدن جریان ارزشگذاری، به وجود میآید. به این فرایند، ناحیه پتانسیل بازگشتی میگویند.
برای مثال، ارزی را در نظر بگیرید که تاکنون رشد صعودی داشته اما با قرار گرفتن در این نقطه، روند قیمتگذاری آن، سیر نزولی پیدا میکند و بازگشت پیدا میکند. این موضوع را به زبان عامیانه میتوان با عرضه و تقاضا، نشان داد. در نظر بگیرید، عرضه یک محصول افزایش پیدا میکند.
در چنین شرایطی، اگر عرضه یک محصول بهشکل کاملا غیرمنطقی رو به بالا برود، در نقطهای مشخص، قیمت آن افت پیدا کرده و تقاضا برای آن، کمتر میشود. این همان اتفاقی است که در نمودار ارزها بهعنوان پتانسیل بازگشتی، شناخته میشود.
اهمیت پیدا کردن ناحیه پتانسیل بازگشتی
همانطور که گفته شد، استخراج، خرید و فروش ارزها، یکی از راههای کسب درآمد و سرمایهگداری، محسوب میشود. برای اینکه بتوانید، زمان مناسب را برای خرید یا فروش رمز ارز خود، پیدا کنید، باید ناحیه prz را، روی نمودار و برحسب ارز انتخابی، پیدا کنید.
پیدا کردن ناحیه پتانسیل بازگشتی این امکان را به شما میدهد تا بهترین زمان را برای خرید یا فروش یک ارز، پیدا کنید. مثلا اگر قیمت یک رمز ارز، بهطور عجیبی رو به افزایش است، با یافتن نقطه prz، زمان حدودی افت قیمت آن را به دست میآورید. پیشبینی زمان افت قیمت، باعث میشود تا با کمترین قیمت، ارز مورد نظر را خریداری کنید، یا بالعکس.
اگر قیمت یک ارز کاملا نزولی است، شما با یافتن ناحیه پتانسیل بازگشتی میتوانید زمان مناسب برای فروش ارز خریداری شده را، تخمین بزنید.
چند راهکار برای پیدا کردن این ناحیه وجود دارد که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد. بااینوجود، سیگنالهایی هستند که توسط افراد متخصص، تهیه شدهاند و زمان مناسب خرید و فروش یک ارز را به شما، نشان میدهند.
درواقع با استفاده از این سیگنالها، شما نیاز به محاسبات و تحلیلهای ارزی خاص ندارید و میتوانید از نتایج تحلیل معاملهگرهای حرفهای، کمک بگیرید. برای استفاده از آنها، باید به کانال سیگنال ارزهای دیجیتال، وارد شوید.
محاسبه prz از طریق سطوح فیبوناچی
قطعا همه شما در ریاضیات دوران دبیرستان، با مفهوم دنباله فیبوناچی، آشنا شدهاید. صرفا برای مرور به شما میگوییم که دنباله فیبوناچی، مجموعهای از اعداد را تشکیل میدهد که هر کدام از آنها، حاصل جمع دو عدد متوالی قبلی، است.
در نمودار ارز دیجیتال، شما این موضوع را بهعنوان سطوح فیبوناچی، مشاهده میکنید. بهاینصورت که؛ پس از صعود یا نزول غیرمنطقی یک رمز ارز، یک الگوی خاص، برای اصلاح صورت میگیرد تا ارزش آن، روند طبیعی خود را دنبال کند. ازاینرو، سطوح فیبوناچی در شناسایی و محاسبه ناحیه پتانسیل بازگشتی، کمککننده، هستند.
بعضی نسبتهای فیبوناچی شامل: سطوح ۳۸.۲٪ ، ۵۰٪ ، ۶۱.۸٪، هستند که میتوانند از طریق ترکیب با عوامل دیگر، ناحیه prz را برای شما، شناسایی کنند.
شناسایی ناحیه پتانسیل بازگشتی با الگوهای قیمت
یکی دیگر از راههای موثر در شناخت ناحیه prz، بررسی الگوهای قیمتی یک رمز ارز، در یک بازه زمانی مشخص، بهشمار میرود. همانطور که اشاره شد، این ناحیه بیانگر معکوس شدن روند ارزشگذاری یک رمز ارز، است. لذا باید از الگوهای قیمتی معکوس مثل: الگوی کف دوقلو، سقف دوقلو یا الگوی سر و شانه، در پیدا کردن ناحیه پتانسیل بازگشتی، بهره ببرید.
یافتن نقطه پتانسیل برگشتی از راه الگوهای هارمونیک
یک عامل مهم دیگر که با همتراز شدن با عوامل دیگر میتواند نشانگر ناحیه prz باشد، الگوهای هارمونیک، است. همانطور که در قسمت سطوح فیبوناچی اشاره شد، قبل از تغییرات ارزشگذاری، یک الگوی خاصی از اعداد، نمایان میشوند تا خط ارزشگذاری را اصلاح کنند.
با وصل کردن این نقاط، یک الگوی هندسی خاص به دست میآورید که به آن، الگوی هارمونیک گفته میشود. این الگوها در کنار سطوح فیبوناچی، دید بهتری از ناحیه پتانسیل بازگشتی، به شما ارائه میدهند. الگوی پروانه و الگوی گارتلی، دو نمونه از الگوهای هارمونیک، به شمار میروند.
تشخیص ناحیه prz از سطوح حمایت و مقاومت
سطوح حمایت و مقاومت یک دوقطبی دیگر را شکل میدهند که در کنار عوامل دیگر، به تشخیص ناحیه پتانسیل بازگشتی، میانجامد. قبل از هر چیزی باید اشاره کنیم که سطوح حمایت به محدوده هایی در نمودار گفته میشود که از کاهش قیمت بیشاز اندازه یک رمز ارز، جلوگیری میکند.
برخلاف آن، سطوح مقاومت مانند یک خط دفاعی محکم، از افزایش بیرویه قیمت و ارزش یک ارز، ممانعت میکند. وقتی ارزشگذاری سیر صعودی در پیش دارد و با سطح مقاومت تلاقی میکند و در سیر نرولی این تلاقی با سطح حمایت، اتفاق میافتد، بیانگر ناحیه پتانسیل برگشتی، است.
اگر این دو قطبی با عوامل دیگری که به آن اشاره شد همراه باشد، در شناخت نواحی prz، کمک بسیاری به شما خواهد کرد.
شناخت ناحیه پتانسیل برگشتی با کمک واگرایی ها
یکی دیگر از راههایی که میتواند در نشان کردن ناحیه پتانسیل بازگشتی، موثر باشد، واگراییها هستند. درواقع این واگراییها تصویر درستی از دوقطبیهایی که در نمودار شکل گرفته و اندیکاتورها، به شما ارائه میدهند که از این طریق نقاط اصلی prz، قابل روئیت خواهند بود. واگرایی انواع مختلفی دارد که میتوان به واگرایی معمولی، زمانی و خنثی، بهعنوان نمونههایی از آن، اشاره کرد.
دستیابی به ناحیه پتانسیل بازگشتی با تایید اندیکاتورها
بعضی افراد که تجربه بیشتری در زمینه ارزهای دیجیتال و تحلیل آنها دارند، از تایید اندیکاتورها استفاده میکنند که نوسانهای موجود در شرایط خرید و فروش غیرمنطقی و متفاوت را به شما نشان میدهند.
نکات مهم در شناسایی prz
یک نکته مهم در زمینه شناسایی ناحیه prz، همتراری عواملی که گفته شد، با یکدیگر، محسوب میشود. یعنی در صورت همراه بودن این عوامل باهم، اطمینان شما از پیدا کردن ناحیه پتانسیل برگشتی، بیشتر خواهد بود.
علاوهبراین؛ ما در این مقاله سعی کردهایم نا تصویری شفاف از راهها و شاخصهای اصلی در شناخت ناحیه پتانسیل بازگشتی، به شما هدیه کنیم. بااینوجود، این امر میسر نخواهد بود مگر اینکه علم و آشنایی کافی از کندلها، الگوهای مختلف و تحلیلهای بنیادی، داشته باشید.
اگر قصد شما سودآوری و کسی درآمد از طریق ارزهای دیجیتال، در درازمدت، محسوب میشود، نباید تاثیرات آموزش درست را دست کم بگیرید. یکی از بهترین و مطمئنترین مسیرهایی که برای آموزش میتوانید در پیش بگیرید، شرکت در دورههای خصوصی ارز دیجیتال است.
شرکت در این دورهها، یک تیر و دو نشان است؛ چرا که هم معلومات خود را در زمینه ارزهای دیجیتال افزایش میدهید و هم از کمکهای مستقیم یک معاملهگر حرفهای، استفاده خواهید کرد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با مفهوم پتانسیل بازگشتی یا prz و راهها و عوامل موثر در شناخت این نواحی را برای شما بازگو کنیم. ما آماده پاسخگویی به سوالات شما در این زمینه هستیم، پس در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید