کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی را چطور تشخیص دهیم؟
با توسعه و گسترش معاملات ارز دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی و توسعه این فناوری و پتانسیل بالای آن در معاملات، همواره یکی از محبوبترین بازارها برای سرمایهگذاران است که همین امر باعث شده افراد متقلب و سودجو به سمت این بازار جذب شوند.
تتر یکی از توکنهای مورد توجه کاربران میباشد و تشخیص تتر تقلبی و واقعی نیاز به شناخت و آگاهی دارد.
در بازار پیچیده رمزارزها، پروژههای کلاهبرداری زیادی وجود دارد که حتی افراد بسیار حرفهای را هم در دام میاندازد و کاربرانی که دانش و شناختی در این حوزه ندارند، ممکن است طعمه افراد سودجو واقع شوند و یکباره دارایی خود را از دست بدهند.
در این مقاله روشهای تشخیص کلاهبرداری تتر و راههایی برای جلوگیری از آن ارائه دادهایم.
فهرست مطالب
تتر USDT چیست؟
Tether تتر یک رمزارز بسیار محبوب و کم ریسک، در بازارهای ارز دیجیتال است و بهعنوان یک ارز پایدار یا استیبلکوین شناخته میشود. پشتوانه تتر دلار آمریکا است و به آن وابسته میباشد و هر گونه تغییر قیمت روی دلار امریکا روی تتر هم تأثیر مستقیم دارد.
این ویژگی آن را به ارزی خاص تبدیل کرده و اکثر سرمایهگذاران علاقه دارند که روی این رمزارز سرمایهگذاری کنند. تتر بزرگترین استیبلکوین است که از دسته ارزهای رمزنگاری شده خاص است. هدف و برنامه اصلی از طراحی این کوین، محافظت از داراییهای سرمایهگذاران در برابر نوسانات ارزی میباشد.
استیبلکوین در رتبه سوم کوین مارکت جای دارد و در اکثر شبکههای بلاکچین معامله میشود و سومین ارز دیجیتال در بازار معاملاتی است. بنابراین کلاهبرداران بسیاری را ترغیب میکند تا از راههای مختلف کیف پول تریدرها و معاملهگران را خالی کرده و ضررهای زیادی به آنها وارد کنند.
تتر تقلبی چیست؟
تتر تقلبی به ارزهای دیجیتالی گفته میشود که با استفاده از مشخصات تجاری( USDT ) تولید میشود و با تتر اصلی هیچ رابطهای ندارد. تتر تقلبی توسط افراد متقلب باهدف فریب و کلاهبرداری تولید شده و در هیچ صرافی و معاملهای نمیتوان آن را نقد کرد.
در ادامه به انواع تتر اصل خواهیم پرداخت:
انواع تتر
در این بخش انواع تترهایی که روی شبکههای مختلف بلاکچین راهاندازی شدهاند را مورد بررسی قرار دادهایم.
• USDT ERC 20
این تتر روی بلاکچین اتریوم ساخته شده است. سرعت خوب و کارمزد پایینتر آن نسبت به تتر اُمنی آن را محبوب کرده و دارای یک استاندارد خاص است.
این نوع تتر روی بلاکچین امنی یا بیتکوین قرار دارد. از اولین تترها است و برای همین هم مشکلات زیادی دارد. کارمزد بالا و سرعت کند آن باعث شده کاربران کمتر از آن استفاده کنند.
• USDT TRON
این تتر در ابتدا روی بلاکچین اتریوم ساخته شد و بعدها بلاکچین جداگانهای مبتنی بر ترون برای خود راهاندازی کرد. سرعت بالا در تراکنش و کارمزد پایین آن نسبت به دیگر تترها آن را مورد توجه قرار داده است.
• USDT EOS
این نوع یکی از جدیدترین تترها در بازار ارز دیجیتال است و ادعا دارد که بالاترین سرعت تراکنش را به کاربران ارائه میدهد و کارمزد را حذف کرده است. این تتر مبتنی بر شبکهای اُو اس ای است.
• USDT BEP20
کاربران اغلب از این توکن برای تجارت و انتقال ارزش در اکوسیستم زنجیره هوشمند بایننس استفاده میکنند. زیرا میتواند تراکنشهای سریعتر و مقرونبهصرفهتری را در مقایسه با انواع تتر در بلاکچینهای مختلف ارائه دهد.
مزایای تتر چیست؟
تتر دارای مزایایی است که آن را به پرطرفدارین ارز تبدیل کرده است که در ادامه به مزایای این ارز خواهیم پرداخت.
- خرید و فروش تتر بهصورت گسترده بینالمللی
- تبادلات مالی تتر با سرعت بالا و تعامل آسان آن
- عدم محدودیت در خریدوفروش تتر
- افزایش نقدشوندگی در صرافیها
- محافظت از اصل سرمایه و ثبات ارزش آن
- حفظ تعادل در بازار کریپتوکارنسی
- کارمزد کمتر تتر نسبت به سایر ارزهای دیجیتال
- پرداخت هزینه خدمات و خرید کالا
- امن بودن آن نسبت به ارزهای دیگر
برای اطلاع از نکات مهم پیش از سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و همچنین دریافت بهترین سیگنال های بازار کریپتو، میتوانید به کانال سیگنال VIP ارز دیجیتال آکادمی روشنی بپیوندید.
همچنین هرچه زودتر عجله کنید تا دوره آموزش ارز دیجیتال در مشهد را از دست ندهید!
روش های کلاهبرداری تتر تقلبی
هر روز شاهد روش جدیدی برای کلاهبرداری افراد متقلب در بازار معاملات ارز دیجیتال هستیم که باعث ازدست دادن سرمایه و زیان کاربران میشوند. بنابراین در ادامه به رایجترین روشهای کلاهبرداری تتر اشاره کردهایم.
• با استفاده از کیف پول های جعلی
در این روش کلاهبرداران کیف پولهای تقلبی شبیه به ولتهای معروف ایجاد میکنند؛ مانند تراست ولت، کوینومی که با تبلیغ در شبکههای اجتماعی افراد را برای دانلود فریب میدهند.
به محض اینکه این کیف روی دستگاه نصب شود، نرمافزار کار خود را شروع کرده و با چرخیدن در داخل سیستم به کیف پولی که حاوی تتر باشد دسترسی پیدا میکند و دارایی کاربر را به سرقت میبرد.
برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی کافی است که نرمافزار مورد نظر خود را از وب سایت اصلی آن شرکت خریداری کنید.
• با استفاده از سایت های جعلی
یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری، ایجاد سایتهای تقلبی و اسکم، کاملا شبیه سایتهای اصلی است. درحالی که تتر خریداری شده از سایت جعلی، فیک و فاقد ارزش میباشد.
کاربر با اطمینان از اینکه با سایت اصلی در ارتباط است با خیالی آسوده خرید تتر را انجام میدهد.
• با استفاده از ارسال پیامک یا ایمیل حاوی لینک مخرب
یکی از روشهای قدیمی که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد، ارسال پیامهای دارای لینکهای مخرب و جعلی از سمت کلاهبرداران به فضای سوشال یا ایمیل کاربران است. زمانی که کاربر روی لینک کلیک کند به سایتهای جعلی هدایت میشود.
• کلاهبرداری با استفاده از تله گذاری یا رمزگیری
نمونه دیگری از کلاهبرداریها این است که پیامی حاوی یوزر و پسورد برای ورود به یک سایت جعلی برای افراد ارسال میگردد تا کاربران بتوانند با وارد کردن پسورد و یوزر مقدار زیادی تتر یا رمز ارزی دیگر دریافت کنند، درحالی که برای دریافت آن باید مبلغی را پرداخت کند.
افرادی که گول این سایتهای فیک را میخورند، پس از مدتی کل دارایی داخل ولتشان بلاک شده و از دسترس خارج میشوند.
• با استفاده از تبلیغات جذاب
در این روش کلاهبرداران در فضاهای مجازی اقدام به اجرای تبلیغات جذاب با وعده سودهای هنگفت و با تتر رایگان میکنند. کاربران هم با دیدن این تبلیغات در این پروژهها سرمایهگذاری کرده و پول خود را از دست میدهند.
کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی را چطور تشخیص دهیم؟
روشهایی برای تشخیص تترهای تقلبی وجود دارد که بادقت و بررسی در آن میتوان تتر تقلبی را تشخیص داد. در ادامه در مورد این روشها توضیحاتی آماده کردهایم.
• بررسی و شناخت لوگوی اصلی تتر
یکی از روشهای ساده برای تشخیص کلاهبرداری، بررسی لوگوی تتر است. هر رمز ارزی لوگوی منحصر به فرد خودش را دارد که هویت آن را نشان میدهد. بررسی لوگوی تتر به کاربر کمک میکند تا بتواند تتر تقلبی را تشخیص دهد.
زمانی که تراکنشی با لوگوی متفاوتی ارسال میشود، نشان دهنده تقلبی بودن آن است.
• بررسی آدرس کیف پول
کیف پول یا ولت هر شخصی آدرس اختصاصی دارد که باید باتوجه به تراکنشهای یک ولت مبدأ و مقصد آن را بررسی کرد.
برای اینکه از اصل بودن توکنهای ارسال شده اطمینان پیدا کنیم باید در مرورگر بلاک چین آدرس ولت فروشنده را سرچ کنیم و بعد از درستی آدرس مطمئن شویم.
تمامی تراکنشهای بلاک چین کد رهگیری دارند و با استفاده از این کد میتوان تتر تقلبی را تشخیص داد.
• بررسی آدرس کنتراکت تتر
تتر معمولا روی بستر اتریوم به شکل ERC20 جابهجا میشود و چون این نقلوانتقال با استفاده از آدرس منحصربهفردی از اعداد که با ox شروع میشود، قابلشناسایی است.
درصورتی که تتر روی بستر ترون جابهجا شود آدرس آن با حرف T شروع شده و با یک بررسی ساده میشود آدرسهای مشکوک را شناسایی کرد.
• بررسی و سنجش معاملات و ارزش تتر در بازار
استیبل کوین یک ارز محبوب است و برای تشخیص درست و اصل بودن آن باید به ارزش تتر دریافت شده دقت کنیم که حجم معاملات بالایی داشته باشد.
جزئیات تتر دریافت شده را با جستجوی آدرس تراکنش در یک بلاک چین، سرچ و بررسی کرده و در صورت عدم اطلاعات دقیق، تراکنش تتر تقلبی است.
• بررسی سایر اطلاعات مربوط به توکن
با بررسی تعداد دارندگان تتر میتوان تقلبی بودن تتر را تشخیص داد. ازآنجایی که این ارز بسیار پر کاربرد است، پس باید تعداد دارندگان ثبت شده آن زیاد باشد.
اگر تعداد تراکنشها کم و یا فاقد اطلاعات باشد، مورد مشکوک است و باید قبل از هر اقدامی آن را بررسی کرد.
سخن پایانی
دنیای ارز دیجیتال پر از فراز و فرود است و فعالیت در این بازار نیاز به هوشیاری و دقت بسیار بالایی دارد. کلاهبرداران با استفاده از راه و روشهایی مختلف و نداشتن شناخت کافی کاربران، سرمایه آنها را میبرند.
برای همین هر کاربری که علاقهمند به فعالیت در این دنیای پر از شگفتی است، باید سطح آگاهی و دانش خود را در این بازار بالا ببرد.
در طول دورانی که ارزهای دیجیتال به بازار آمدهاند، افراد شیاد در پی پیدا کردن روشهایی رنگارنگ برای فریب دادن معاملهگران بودهاند.
پس قبل از انجام هر معامله تتر یا هر ارز دیگری از اصالت صراف و سایت و کیف پول اطمینان پیدا کنید و اعتبار تتر را بررسی کنید تا معاملهای ایمن داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید