۴ استراتژی معامله گری در بازار رنج
معامله گرهای بسیاری در بازار رنج به دنبال کسب سود هستند. اگر تصمیم دارید در بازار رنج فعال باشید، علاوه بر انواع بازار رنج باید ۴ استراتژی معامله گری را در بازار رنج در نظر بگیرید. براین اساس برای کمک به انتخاب استراتژی بهتر شما در این بازار به نکاتی در این باره اشاره میکنیم .
شناخت محدوده رنج
شناخت بازار رنج قدم اول برای ورود به بازار رنج است. بازار رنج ممکن است که بعد از باز گشت نرخ از نواحی حمایتی و مقاومتی شکل بگیرند. در حالت ایده آل نواحی رنج بعد از حداقل ۲ برخورد با مقاومت یا حمایت ایجاد میشود. توجه کنید که قله ها و دره ها یا همان نقاط بالا و پایین نرخ حداقل باید نزدیک به هم باشند اما ممکن است روی خط یکسان و مشابهی شکل نگیرند.
عده ای از معامله گرها ترجیح میدهند وارد بازار نشوند تا قبل از ایکه دو کف و دو سقف نرخ ایجاد نشود، خط مستقیمی که بتواند در نمودار بعد از ایجاد کف ها و سقف های نرخ آنها را به هم وصل کند میتوان گفت بازار رنج شکل گرفته است.
بیشتر بخوانید: شناخت انواع بازار رنج در تحلیل تکنیکال
شناسایی نقطه ورود
با بازار رنج آشنا شدیم حالا نوبت مشخص کردن نقطه ورود است، معامله گرهای بازار رنج اکثرا در نواحی حمایت وارد بازار میشوند و در نواحی مقاومت سرمایه شان را میفروشند. عده ای از معامله گرها از ابزارهای تحلیل تکنیکال گوناگونی برای مشخص کردن نواحی اشباع خرید وفروش استفاده میکنند، مانند اندیکاتور استوکاستیک و شاخص قدرت نسبی(RSI).
میتوانید برای بهتر نظارت کردن شرایط بازار و شناسایی بهتر از نقاط ورود و خروج از یک موقعیت از اندیکاتورهای گوناگون استفاده کنید.
مدیریت خطرهای احتمالی (ریسک)
بعد از اهمیت شناخت محدوده رنج و مشخص کردن نقطه ورود، مدیریت ریسک اهمیت زیادی در بازارهای رنج دارد. مدیریت خطرهایی که احتمال دارد در معاملات موفق در بازارهای مالی ایجاد شود، در بازارهای رنج از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا معامله گر باید بتواند در مقابل شکست حمایت یا مقاومت با حداقل ترین ریسک از موقعیتی خارج شود که در بازار رنج اتخاذ کرده است.
معامله گر باید بداند مؤثرترین روش برای کاهش ریسک بازارهای رنج مشخص کردن حد ضرر (Stop Loss) می باشد. اگر شما به عنوان معامله گر تصمیم دارید داراریی خود را در محدوده حمایت و مقاومت خرید و فروش کنید حتما این توصیه را جدی بگیرید که برای فروش در نوحی مقاومت حد ضرر را بیشتر از سقف قبلی نرخ مشخص کنید، عکس همین موضوع برای خرید در نواحی حمایت صدق میکند.
زمانی از معامله گری در بازارهای رنج میتوانید بهترین نتیجه و درآمد مناسبی کسب کنید که مبانی و اصول بازارهای رنج را به خوبی بشناسید و نواحی رنج و نقطه ورود و مدیریت ریسک را در معاملاتان به درستی کنترل کنید.
استراتژی معامله در زمان شکست
شکست به افزایش بیش از حد دامنه نوسانات در ناحیه رنج گفته میشود. به نوعی که نمودار نرخ شاهد سقف ها یا کف ای تازه ای باشد. معمولا شیوه جدیدی در ادامه شکست شروع میشود. زمانی که بازارها برای مدت زیادی در دامنه نوسانی و رنج باقی بمانند شکست ها اکثر ایجاد میشود. وضعیتی که باعث تأثیر در بیشتر شدن حرکت اولیه بازار میشود فقط با کمی تغییر در عرضه یا تقاضا میتوان حرکت عظیمی در نرخ ایجاد کند و معاله گرها را ترغیب کند تا وارد بازار شوند.
جک شواگر (Jak Shcwager) در نسخه ای از مجموعه کتاب هایش با نام جادوگران ناشناخته (Unknown Market Wizards) ارائه داده است که شاید بهترین تعریف تکنیکال از معامله شکست است:
شکست حرکت قیمت بیشتر یا کمتر از محدوده رنج یا الگوی تثبیتی مانند الگوی مثلث و پرچم است.
مفهوم شکستامکان فراتررفتن قیمت از بازه رنج یا تثبیت است؛
به طوری که احتمال تغییر جهت روند در راستای آن وجود داشته باشد.
در نمودار زیر، یک نوع شکست ساده را مشاهده میکنید:
در این شرایط، با سرمایه ای برخورد دارید که در محدوده رنج سطوح حمایت و مقاومتش تعیین و برای مدتی در حالت نوسان است. توجه نمایید که در سمت راست تصویر و قبل از شکست، نرخ سرمایه مومنتوم درخور توجهی پیدا کرده است. و بعد از پول بکی خفیف، نمودار نرخ از سطح مقاومت در جهت مخالف عبور کرده است. وضعیت هر شکست تفاوت دارد. ایده آل ترین مثال از شکست رای نمایش طراحی شده است. و در ادامه، به عوامل مهمی که هنگام معامله شکست حتما باید مدنظر قرار دهید اشاره میکنیم.
سطح های مشخص حمایت و مقاومت
اگر به دنبال خط های حمایت و مقاومت بگردید، بهترین راه این است که احتمال بدهید اصلا وجود ندارند.
سطوح نواحی مقاومتی و حمایتی بتنی و نشکن نیستند که قیمت را هدایت کنند
بلکه این نواحی براساس خرد جمعی بازار و رفتار معامله گران در طول زمان شکل می گیرند.
خریداران معمولا ترجیح میدهند در زیر نواحی رنج خرید کنند. بعضی از سفارشاهای خریداران نهایی میشوند و بعضی ها نهایی نمیشوند. زمانی که خریداران سفارش هایشان نهایی نمیشود، معامله گرها در بالاتر از سطح حمایت و با حرکت تهاجمی تر خرید میکنند که این موضوع باعث افزایش مونتوم میشود و خریداران را تشویق میکند برای ورود به بازار و باعث میشود قیمت ها افزایش پیدا کند. به این منظور، هر فردی که به نمودار قیمت نگاه میکند اکثر سطوح حمایت و مقاومت واقعی واضح به نظر میرسد.
پذیرفتن قیمت در سطح های کلیدی
اغلب، درست نزدیک به سطح شکست شاهد فشارهای دامنه رنج هستیم که بعد از آن، باعث افزایش نوسان ها میشوند و از سطح شکست عبور میکنند. برای معامله در سطح شکست، باید شرایطی را دنبال کنید که قیمت به طور مداوم با سطح شکست تماس داشته باشد، حتی بدون اینکه پول بک خاصی را تجربه کند. ترجیح معامله گرها برای این وضعیت این است که در آخر محدوده رنج وارد بازار شوند و اکثرا به سقوط نرخ به سمت میانه یا پایین محدوده رنج مایل نیستند.
فشار دامنه رنج
اصلی ترین موضوع درباره شکست فشار دامنه رنج قبل از به وجود آمدن شکست باشد که نشان دهنده خسته شدن بازار از نوسان های قبل از به وجود آمدن شکست است. در این وضعیت احتمال فشار نوسان های نرخ از حالت تعادل به حالت عدم تعادل را مشاهده خواهید کرد که باعث بیشتر شدن دامنه نوسان ها وه هرج و مرج قیمت میشود. یا فشار نوسان های نرخ نشانه گونه ای توافق لحظه ای بین معامله گرهای برای ایجاد شکست است.
جمع بندی
در این مطلب، به استراتژی های معامله در بازار رنج پرداختیم و به چند نکاتی اشاره کردیم که بهتر است زمان چینش استرتژی معامله آنها را در نظر بگیرید. عده زیادی از معامله گرها به دنبال معامله در بازارهای رنج هستند البته میتوانیم بگویم برخلاف ظاهر امر، معامله در بازارهای رنج چندان راحت نیست. معامله در بازار رنج به علت تصادفی بودن حرکات بازار وپیش بینی نبودن بازار تا حدی پیچیده است و با وجود تمام این پیچیدگی های بازار معامله گرهای زیادی میتوانند با انتخاب و استفاده مناسب درآمد بسیاری بدست آورند. بر این اساس، اگر تحلیل درستی از شرایط داشته باشید و منتظر موقعیت مناسب برای ورود به بازارباشید، معامله در بازارهای رنج ارزش صبر کردن را دارد.
دیدگاهتان را بنویسید