آشنایی با استراتژی خروج (Exit Strategy) و زمان فروش رمزارزها
شناخت با مفهوم استراتژی خروج (Exit Strategy)
در سرمایه گذاری یا معامله یا کسب و کار، استراتژی خروج به برنامه معینی برای زمان های ضروری گفته میشود. در این برنامه، سرمایه گذار یا معامله گر یا صاحب کسب و کار بعد از محقق شدن ملاکی مشخص یا ایجاد وضعیتی معین، سرمایه اش را از یک موقعیت معاملاتی خارج میکند.
استراتژی خروج ممکن است برای خروج از سرمایهگذاری ناکارآمد یا بستن کسبوکاری زیانآور اجرا شود. بهطورکلی، هدف استراتژی خروج محدودکردن میزان ضرروزیان است.
بعلاوه، چنانچه سرمایه گذاری به هدف معاملاتی خود رسیده باشد، از استراتژی خروج نیز میتواند به کار گیرد. دلایل دیگری نظیر تغییر درخور توجه وضعیت بازار به علت اتفاق ناگوار و غیر منتظره یا مشکلات قانونی یا تغییر در برنامه ریزی کلان ونیاز فوری به سرمایه نقد میتواند در خروج سرمایه گذار از یک موقعیت معاملاتی یا سرمایه گذاری تأثیر گذار باشد.
علت داشتن استراتژی خروج
۴ قانون برجسته سرمایه گذاری
- تنها دارایی ای را بخرید که توانایی از دست دادنش را دارید: معمولاً این اندازه را معادل با ۵ تا ۱۰% از مبلغ کل سرمایه محاسبه میکنند.
- دارایی مد نظرتان را شناسایی کنید و درباره اش تحقیق کنید: خرید دارایی صرفاً به این علت که سر وصدای بسیاری بر پا کرده است، کار پر ریسک و پرخطری است؛ با این حال، روی دارایی هایی سرمایه گذاری کنید که از نظر ریشه ای تأیید شده هستند.
- برنامه معین معاملاتی داشته باشید: با اهداف قیمتی خرید و فروشتان آشنا شوید و برنامه معینی تدوین کنید و به آن پایبند بمانید.
- هولد کردن را از یاد نبرید: این قانون تا حد زیادی به بازار کریپتو اختصاص دارد.چنانچه معامله گر باتجربه ای نیستید، باید بدانید که نگه داشتن دارایی که آینده درخشانی دارد مثل بیت کوین یا اتریوم به مدت چند سال قادر است بازدهی زیادی داشته باشد؛ منتها این مسئله برای دیگر رمزارزها امکان دارد صدق نکند و با نگه داری طولانی مدت آنها، قبل از آنکه سود کنید، متحمل زیان شوید.
مناسب ترین استراتژی های خروج از بازار رمزارزها
درادامه این مقاله، به برخی از نکات و استراتژیهایی اشاره میکنیم که میتوانید برای خروج بهموقع از بازار مدنظر قرار دهید و آنها را بهکار بگیرید.
سفارش های شرطی
معین کردن تارگت های قیمت
شیوه گام به گام
بازگشت سرمایه اولیه
یکی دیگر از نکته های اساسی که قادر هستید برای تنظیم استراتژی خروج از بازارتان در نظر بگیرید، یقین از دریافت سودی مشابه با مبلغ اولیه سرمایه گذاری شده است. به طور مثال، چنانچه ۱۰۰۰ دلار سرمایه گذاری کرده اید، تلاش کنید بعداً به همین اندازه سود ذخیره کنید. بر این اساس، ریسک از دست دادن پول خود را از بین میبرید و اطمینان حاصل میکنید که صرف نظر از آنچه اتفاق میافتد، هرگز پول بیشتری در قیاس با سرمایه گذاری اولیه تان از دست نخواهید داد.
چرخه های بازار
عامل موثر بعدی در چینش استراتژی خروج دقت به شرایط فعلی و چرخه بازار است. مثل بازارهای مالی سنتی و بازار سهام، بازار رمزارزها نیز چرخه های معینی را طی میکند. یک چرخه از دو مرحله بازار صعودی و بازار نزولی شکل گرفته است. در بازار صعودی، اهمیت اغلب رمزارزها به شکل صعودی افزایش پیدا میکند و در بازار نزولی، نرخ اغلب ارمزارزها سریع افت میکند و گاهی تا بیشتر از ۹۰% دچار کاهش میشود.
چرخه بازار رمزارزها اکثر ۴ ساله است و میان دو هاوینگ بیت کوین رخ میدهد. البته نباید از یاد ببریم که پیش بینی آغاز یا پایان هر چرخه سخت است و معمولاً بعد از آغاز آن، سرمایه گذار متوجه شروع چرخه تازه میشود. همچنین، امکان دارد چرخه فعلی با چرخه سابق فرق داشته باشد و عواملی مثل ورود و خروج سازمان ها و شرکت ها بر آن موثر باشند.
با این همه، چنانچه نمایی کلی از چرخه بازار داشته باشید و الگوهای تکرار شونده این چرخه ها را بتوانید بیابید، در پیش بینی اصلاحات و پول بک های بازار میتوانید موفق تر باشید و استراتژی خروج مناسب تری ساماندهی کنید. از یاد نبرید که استراتژی خروج براساس چرخه بازار، فقط هنگامی به دردتان میخورد که دقیقاً آگاه باشید چه میکنید؛ بر این اساس، چانچه با این مفهوم شناخت زیادی ندارید، بهتر است از آن صرفاً به عنوان ابزار و نه استراتژی خروج بهره بگیرید.
سرمایه گذاری مجدد
در هر صورت، تنها باید اطمینان حاصل کنید که با تحلیل صحیح بازار و استراتژی از قبل تنظیم شده به موقع از آن خارج میشوید و برای اقدامات بعد از خروج هم، راه حلی بنیادی اندیشیده اید.
چه موقعی باید رمزارزهایمان را بفروشیم؟
بهتر است زمان سرمایه گذاری، کل بازار را در نظر بگیرید و حواستان به عوامل اساسی و تأثیرگذار خارجی مثل اخبار جنگ های احتمالی یا بیماری های همه گیر هم باشد.
این اتفاقات امکان دارد بر ارزش دارایی تان اثر بگذارد؛ با وجود این، باید بتوانید بین کاهش موقتی نرخ و سقوط ارزش به علت شکست پروژه اختلاف قائل شوید تا در تله فروش احساسی گیر نکنید. عوامل اثر گذار بر بازار وضعیت فردی و اصول فاندامنتال پروژه همگی میتوانند بر تصمیم شما برای فروش دارایی دیجیتالتان و خروج سرمایه اثر گذار باشند.
جمع بندی
توجه: مطالب این نوشته جنبه آموزشی دارد و توصیه سرمایه گذاری نیست و به هیچ وجه نباید مبنای تصمیم گیری برای معاملات شما قرار گیرد و آکادمی روشنی هیچ مسولیتی در قبال استفاده نادرست از این مطالب ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید