سوشال تریدینگ (Social trading) چیست؟ کسب سود از بازار با استراتژی شبکه های اجتماعی
شاید این موضوع هم برای شما سوال باشد که اساسا سوشال تریدینگ چیست؟ در واقع سوشال تردینگ نوعی روش معاملاتی در بازار است که باعث میشود سرمایهگذاران با سرعت بیشتری رشد کنند و به سود دلخواه خود برسند. در این روش فرد با یادگیری استراتژیها و سیاستهای سرمایهگذاری و کاهش ترس از معاملات پرریسک میتواند تجربه بیشتری به دست آورد و در این بازار موفقتر عمل کند. در ادامه این مقاله از آکادمی روشنی قصد داریم شما را با فضای سوشال تریدینگ و نحوه کار با آن آشنا کرده. همچنین نکات لازم را برای موفق شدن در این بستر عالی درآمدی را بیان کنیم.
سوشال تریدینگ چیست؟
اگر سابقه فعالیت در بازار ارز دیجیتال داشته باشید اسم سوشال تریدینگ را شنیدهاید. سوشال تریدینگ به شکل یک شبکه اجتماعی اجاره میدهد تا کاربران با سایر تریدرها به تعامل بپردازند. در واقع با فراهم آوردن پلتفرم متصل به بازارهای مالی، تریدرهای مبتدی و باسابقه در کنار هم میتوانند استراتژیهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در این روش سرمایهگذاری، افراد میتوانند رفتار متخصصان این حوزه را کپی و تقلید کنند.
این روش برای کسانی که قصد ندارند زمان زیادی را جهت یادگیری بازار ارز دیجیتال بگذارند، روش بسیار مناسبی است. در سوشال تریدینگ علاوه بر افزایش اطلاعات میتوان به تبادل آنها نیز پرداخت.
انواع سوشال تریدینگ
سوشال تریدینگ انواع مختلفی دارد که از رایج ترین روشهای آن میتوان به کپی تریدینگ اشاره کرد. کپی تریدنگ یکی از روشهای ترید سوشال تریدینگ است که افراد به اشتباه آنها را با هم یکی میدانند. در کپی تریدینگ معاملهگران قادرند به صورت کامل رفتار متخصصان این حوزه را کپی کنند. در این حالت با دنبال کردن یک تریدر حرفهای میتوان به صورت خودکار به تقلید معاملات پرداخت.
نوع دیگری از سوشال تریدینگ، ترید آینهای یا میرور تریدینگ است که شباهت زیادی به روش کپی تریدینگ دارد. در این حالت، فرد مبتدی استراتژی مورد نظر خود را استفاده میکند. در صورتی که در کپی تریدینگ، به تقلید معاملات میپردازد.
قابلیت میرور تریدینگ، این است که تریدر میتواند میزان سود و زیانی که حاضر است در معامله انجام دهد را مشخص کند و برهمین اساس استراتژی خود را بچیند.
روش اخر سوشال تریدینگ، روشی است که تریدر مبتدی از توصیههای سرمایهگذار حرفهای استفاده میکند. در این حالت میتوان با فرد حرفهای مورد نظر مکالمه کرده و سیگنالهای اورا مستقیما دریافت کرد.
مزایا و معایب سوشال تریدینگ چیست؟
مزایای سوشال تریدینگ
۱- ارتباط مستقیم و قابل اعتماد
از آنجایی که پلتفرمهای سوشال تریدینگ به سرمایهگذاران این فرصت را میدهد که به صورت مستقیم با تریدرها صحبت کنند باعث شده افراد بیشتری به سمت آن کشیده شوند. همچنین پلتفرمهای پیشرفته آن قابلیت چت آنلاین را ارائه کرده که به راحتی به سوالات تریدرهای مبتدی پاسخ داده شود.
۲- استفاده و آموزش بهصورت واقعی
این پلتفرمها با کاهش هزینه و زمان یادگیری، امکان مطالعه مستقیم و کارآمد را ارائه میدهد و به جای زمان گذاشتن طولانی برای درک استراتژیها، به صورت عملی آموزش داده میشود.
۳- مجموعهای از تریدرها با اهداف مشترک
از دیگر مزایای سوشال تریدینگ میتوان به این موضوع اشاره کرد که در این پلتفرم تریدرها به صورت منظم به مبادله ایدههای خود میپردازند و میتوانند به راحتی به دادههای بازار دسترسی داشته باشند.
معایب سوشیال تریدینگ
۱- کاهش انگیزه و علاقه
تریدرهای مبتدی که تصمیم دارند از سوشال تریدنگ به عنوان یک نقطه شروع استفاده کنند ممکن است با مشکل اعتماد بی حد و اندازه روبهرو شوند و اکثر معاملات خود را به دست افراد با تجربه قرار دهند. از اینرو، چیزی زیادی آموزش نمیبینند و در همان مرحلهای که هستند باقی میمانند و در معاملات خود ممکن است ریسکهای زیادی را به وجود بیاورند؛ حتی گاهی با از دست دادن سرمایه خود روبهرو شوند.
۲- تکنیک های پرریسک
تریدرهای حرفهای به دلیل میزان ریسک و مقدار سرمایهای که قرار است تریدرهای مبتدی از آنها کپی کنند باید محتاطانهتر عمل کنند.
۳- عدم تضمین
در معاملههای سوشال تریدینگ توجه به این نکته که هر موفقیتی در گذشته نمیتواند تضمین موفقیت در آینده را هم بدهد، ضروری است. ممکن است شرایط و عوامل مختلفی در زمان معامله تاثیرگذار باشد و منجر به موفقیت یا شکست شود.
پلتفرم های سوشال تریدینگ چیست؟
ایتورو (eToro)
eToro یکی از محبوبترین پلتفرمهای سوشال تریدینگ است که امروزه در دسترس همه قرار دارد. هم گزینههای سنتی سرمایهگذاری و هم روشهای سرمایهگذاری نوین ارزهای دیجیتال را با ویژگی منحصربهفرد CopyTrader ارائه میکند و به کاربران امکان میدهد به طور خودکار سبدهای معاملهگران موفق را تکرار کنند.
ونتج (Vantage)
Vantage از زمان آغاز به کار تجربه تجارت بی نظیری را به مشتریان خرده فروشی فارکس ارائه کرده است. با ارائه شفافترین محیط معاملاتی فارکس این امکان را به کاربران خود داده است که از مزیتهای معاملاتی خود نهایت سود را ببرند. این پلتفرم در نتیجه نظرسنجی از مشتریان به وجود آمده و به وضوح یک کارگزار چند دارایی ایدهآل را برای معاملات یکپارچه و سودآور تعریف کرده است.
مزایای این پلتفرم ترید هزینه کارمزد کم، باز کردن حساب بسیار سریع و واریز و برداشت لحظهای است. از طرفی معایب این پلتفرم را میتوان به پشتیبانی ضعیف و تعداد کم محصولات قابل خرید و فروش نیز بیان کرد.
ناگا مارکتس (Naga Markets)
NAGA یک پلتفرم سوشال تریدینگ است که بیش از ۷۵۰ دارایی را پوشش میدهد. این پوششها شامل CFD ها، سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال است. ماهیتی eToro دارد و با رتبه برتر به شما امکان میدهد تا ایدههای خود را با معاملهگران دیگر به اشتراک بگذارید.
از نظر یافتن یک معامله گر در NAGA، می توانید مجموعه کاملی از اطلاعات مفید را مشاهده کنید تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید آیا ارزش کپی کردن را دارند یا خیر. به عنوان مثال، میتوانید هر معاملهای را که فرد از زمان پیوستن به NAGA انجام داده است و میزان سود و زیان آن را مشاهده کنید. همچنین میتوانید کمی عمیقتر بگردید تا ببینید معاملهگر چقدر ریسک را دوست دارد و اینکه آیا استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت یا بلندمدت را ترجیح میدهد.
مولتی بانک (MultiBank)
Multibanking به کاربران این امکان را میدهد تا حسابهای بانکی مختلف خود را در داخل و خارج از کشور را در یک رابط کاربری به وضوح ببینند. به عنوان مثال، اگر در UBS و Deutsche Bank حسابهای بانکی دارید، دیگر نیازی به استفاده از رابط های مختلف ندارید. میتوانید تراکنش های مالی خود را از یک پلتفرم مرکزی مدیریت کنید.
Multibanking مستقیماً توسط بانک ها یا ارائه دهندگان شخص ثالث مستقل ارائه میشود و حتی عملکردهای بیشتری را نسبت به حساب های فردی ارائه میدهد.
مولتی بانک یک کارگزاری جهانی فارکس است که در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و امروزه تحت مجوز ASIC فعالیت خود را ادامه میدهد. این پلتفرم تنها در چند مرحله امکان انجام معامله را برای کاربران ایجاد میکند. از مزایای پلتفرم مولتی بانک میتوان به نامحدود بودن تعداد تریدرهای قابل کپی برابر سرمایهگذاران اشاره کرد.
همچنین کاربران میتوانند درصد مشخصی از دارایی خود را به هر تریدری که کپی میکنند اختصاص دهند و معامله بر اساس دارایی کل اجرا میشود.
اف پی مارکتس (FP Markets)
FP Markets یک کارگزار CFD و فارکس استرالیایی است که توسط ASIC درجه یک تنظیم میشود. FP Markets هزینههای فارکس پایینی را ارائه میدهد. شما میتوانید این پلتفرم را به سرعت راهاندازی کنید زیرا هم افتتاح حساب و هم سپردهگذاری بسیار آسان و سریع است. همچنین چندین ابزار آموزشی عالی مانند حسابهای آزمایشی و کتاب های الکترونیکی وجود دارد که امکان آزمون و خطا را به کاربران میدهد.
سوشال تردینگ ارز دیجیتال
اگر علاقهمند به فعالیت در بازارهای ارز دیجیتال باشید با عبارت سوشال تریدینگ یا Social Trading روبهرو شدهاید و شاید تمایل داشتهاید بدانید اساسا مفهوم آن چیست. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سوشال تردینگ یک روش معاملاتی جدید در بازارهای سرمایهگذاری امروز که مورد استقبال اکثر افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، قرار گرفته است.
همچنین این روش سرمایهگذاری در اکثر کشورها طرفداران خود پیدا کرده و کاربران ایرانی هم از این روش معاملاتی بهره میبرند. این عبارت در لغت بیشتر به معنی داد و ستد و یا معامله در سطح جهانی است که یک روش معاملاتی عالی برای تریدرهای حرفهای و مبتدی به شمار میرود.
سخن پایانی
طبق توضیحاتی که در مورد سوشال تریدینگ دادیم، میتوان گفت که این روش سرمایهگذاری از روشهای جدید معاملاتی در بازارهای ارز دیجیتال به شمار میرود که از سالهای قبل مورد استقبال تریدرها قرار گرفته است. در این قسمت به مزایا و معایب این روش معاملاتی اشاره کردیم. سعی کردیم بهترین پلتفرمهای سوشال تریدینگ را در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین اگر شما هم قصد دارید از سوشال تریدینگ در معاملات خود استفاده کنید، بهتر است در ابتدا بهترین الگو و بهترین پلتفرم را برای خود انتخاب کنید و سرمایه خود را با روشی اصولی افزایش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید