معاملات فیوچرز چیست؟ آموزش ۰ تا ۱۰۰ Futures Contract
حتما تا به حال اصطلاح معاملات فیوچرز به گوشتان خورده است. اغلب اساتید به شما گوشزد میکنند که تا زمانی که به یک متخصص تبدیل نشده اید سمت این نوع معاملات نروید. اما معامله فیوچرز چیست؟ چه زمانی میتوانیم فیوچرز کار کنیم؟ در این مطلب به تمام سوالات شما درمورد معاملات Futures پاسخ میدهیم.
فهرست مطالب
معاملات فیوچرز چیست؟
معامله فیوچرز یا به زبانی دیگر معامله آتی در بازار کریپتو به معنای تعهد دادن برای خرید یا فروش یک رمزارز در آینده با قیمتی مشخص است که در یک زمان معین انجام میشود. معاملات فیوچرز در اکثر بازارها مانند بازار فارکس، نفت، فلزات و… انجام میشوند.
نحوه انجام معاملات فیوچرز در بازار ارز دیجیتال
نحوه انجام معاملات فیوچرز در تمام صرافیها کاملا یکسان و مشابه معاملات اسپات است. معاملات فیوچرز تنها یک قابلیت خاص دارند که آنها را از معاملات اسپات متفاوت میکند و آن قابلیت استفاده از اهرم (لوریج) است.
این قابلیت به شما اجازه میدهد تا با حجمی چند برابر پول واقعی خودتان معامله کنید. برای مثال شما میتوانید با تنها ۱ دلار و استفاده از اهرم ۱۰۰ در معاملات خود از ۱۰۰ دلار دارایی استفاده کنید.
اگر بخواهیم بیشتر به این اتفاق دقت کنیم، معاملات فیوچرز یک وجه مثبت و یک وجه منفی دارند. وجه مثبت این معاملات چندین برابر شدن دارایی شما است.
شما با استفاده از اهرمها میتوانید مارجین خود را چند برابر کنید که این مساله برای افرادی که حجم دارایی کمی دارند بسیار مناسب است. اما همین امر میتواند یک نکته منفی در معامله فیوچرز باشد اگر استراتژی مدیریت سرمایه درستی نداشته باشید.
تاثر اهرم در فیوچرز چیست؟
بیایید با ذکر یک مثال به بررسی وجه منفی معاملات فیوچرز بپردازیم. تصور کنید شما ۱ دلار سرمایه دارید و با انتقال دادن این مبلغ از والت اسپات به فیوچرز میخواهید از این ۱ دلار برای خرید بیتکوین استفاده کنید.
تصور کنید هنگام معامله شما از اهرم ۱۰۰ استفاده میکنید، با این کار اگر بیتکوین قیمت بیتکوین ۵ درصد رشد کند شما ۵ دلار سود خواهید کرد یا اگر ۱۰ درصد رشد کند ۱۰ دلار سود خواهید کرد.
اما اگر قیمت بیت کوین تنها ۱ درصد کاهش پیدا کند تمام سرمایه شما از بین خواهد رفت. این همان وجه منفی معاملات Futures است.
این چند برابر شدن حجم سود و ضرر میتواند در ابتدای راه شما را بسیار به گمراهی بیندازد و باعث شود که سرمایه شما به کل از بین برود.
به همین دلیل است که اکثر اساتید به شما توصیه میکنند تا حتیالامکان در اوایل یادگیری سمت معاملات فیوچرز نروید. توصیه ما این است که برای کاهش احتمال لیکویید شدن در بازار، یک استراتژی سرمایه صحیح برای خود داشته باشید و به آن پایبند باشید.
معاملات فیوچرز برای چه کسانی مناسب است؟
معاملات فیوچرز اغلب به افرادی با حجم دارایی کم و کسانی که تجربه بالایی در کنترل احساسات خود هنگام باز کردن معامله دارند پیشنهاد میشود.
اگر یک تریدر یا سرمایه گذار تازهکار هستید یا حتی حجم بالایی برای معامله دارید معامله فیوچرز را اصلا به شما پیشنهاد نمیکنیم.
اگر یک تریدر تازهکار هستید و علاقه زیادی به اینگونه معاملات دارید، حتما به این مورد توجه داشته باشید که معاملات فیوچرز بسیار شبیه به قرض گرفتن پول از فرد دیگر هستند.
به این صورت که اگر شما از یک اهرم ۱۰ هنگام معامله استفاده کنید و ۱۰ دلار سرمایه داشته باشید درواقع شما ۱۰۰ دلار سرمایه دارید. اما ۹۰ دلار از سرمایه را باید هنگام خروج از معامله پرداخت کنید.
به همین دلیل است که هنگام ضرر کردن شما تنها میتوانید به اندازه سرمایه و مارجین اصلی خود ضرر کنید.
(در این مثال اگر شما ضرر کنید و ۱۰ دلار را از دست بدهید، صرافی معامله را میبندد. زیرا شما نمیتوانید ضرر خود را از حجمی که اهرم به شما میدهد محاسبه کنید.
معاملات شورت و لانگ در فیوچرز چیست؟
در معاملات فیوچرز شما میتوانید به دو صورت لانگ و شورت (Long/Short) پوزیشن باز کنید. پوزیشن لانگ به شما این امکان را میدهد که از حرکت صعودی بازار و بالارفتن قیمت سود بگیرید و پوزیشن شورت به شما این امکان را میدهد که از حرکت نزولی بازار و پایینرفتن قیمت سود بگیرید.
اگر برایتان سوال است که چگونه میتوان از پایین رفتن قیمت سود گرفت باید اینگونه به شما بگوییم که شورت گرفتن در معاملات فیوچرز اینگونه است که شما یک ارز، برای مثال اتریوم را در قیمت ۳۰۰۰ میفروشید و در قیمت ۲۷۰۰ دوباره میخرید.
این اختلاف قیمت هنگام خرید و فروش سود شما خواهد بود. برای درک بیشتر از این موضوع میتوانید مقاله معاملات شورت و لانگ چیست را مطالعه کنید.
بهترین استراتژی برای معاملات فیوچرز
در بازارمالی استفاده از عبارت بهترین استراتژی اشتباه است. شما باید استراتژی شخصی خود را در معاملات داشته باشید و در طی زمان سرمایه خود را افزایش دهید.
تریدرها در استراتژیهای خود از پرایس اکشن، الگوهای کندلی، اندیکاتورها، اخبار و موارد دیگری استفاده میکنند که به درک بهترین از روند قیمت یک جفت ارز برسند.
اگر میخواهید یک استراتژی شخصی برای خود داشته باشید پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین اندیکاتورها برای فیوچرز را مطالعه کنید.
نکات مهم برای بازکردن معامله فیوچرز چیست؟
هنگامی که سمت معاملات آتی میروید، باید به نکات مهمی توجه داشته باشید تا ریسکهای مالی را مدیریت کنید و معاملات خود را با وین ریت بالاتری ببندید.
قبل از شروع به معامله، باید آموزش کافی در مورد بازار مالی و تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال ببینید. همچنین باید تجربه کافی در معاملات اسپات داشته باشید.
مورد بعدی که باید به آن توجه داشته باشید مدیریت ریسک است. معاملات فیوچرز میتوانند با ریسکهای بالایی همراه باشند.
بنابراین، مدیریت ریسک بسیار مهم است. شما باید با یک استراتژی مالی حرفهای وارد معاملات فیوچرز شوید. همچنین به یاد داشته باشید که معاملات Futures با ریسکهایی همراه هستند و نیاز به دقت و دانش دارند.
نتیجه گیری
قبل از هر چیزی دقت داشته باشید که برای مبتدیان، استفاده از معامله فیوچرز بدون دانش کافی و درک تمامی جزئیات میتواند بسیار خطرناک باشد.
اگر یک تریدر مبتدی هستید به شما توصیه میکنیم تا به درک مناسبی از بازار نرسیدهاید سمت معاملات فیوچرز و اهرمی نروید.
اگر خیلی به این معاملات علاقه دارید میتوانید حداکثر از اهرمهای کمتر مثل اهرمهای ۲ یا ۳ استفاده کنید تا خطرات کمتری را متوجه سرمایهتان کنید.
اگر میخواهید در زمینه فیوچرز بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله Cryptocurrency Futures Defined را نیز مطالعه کنید.
خیر در صورتیکه شما تسلط کافی به اینگونه معاملات داشته باشید، قطعا میتوانید به یک سوددهی معقول برسید و ریسک از دست دادن سرمایه در معاملات فیوچرز برای شما بسیار کم خواهد شد.
معاملات فیوچرز از لحاظ نحوه انجام شدن معاملات، وجود اهرم مالی و ریسک با معامله اسپات تفاوت هایی دارد. پیشنهاد میکنیم برای خواندن کامل تفاوت این دو معامله، مقاله را بطور کامل بخوانید.
مقایسه این دو مورد بایکدیگر اصولی نیست. درواقع فارکس یک بازار کاملا مستقل میباشد و فیوچرز یک شکل معامله در بازارها است.
دیدگاهتان را بنویسید